Veszélyes az intim részeket borotválni | Well&fit

Szemölcsök borotválása

Tartalom

  A többség azonban nem szemölcsök borotválása sejti, hogy ezeknek a testrészeknek a borotválása növeli a genitális szemölcsök kialakulásának kockázatát és más fertőzések kialakulását — állítja Dr. Volker Schenkelberger német nőgyógyász szakorvos.

  veszélyes intraductalis papilloma

  A szakember szerint borotválkozáskor olyan mikrosérülések keletkeznek […] A lipcsei egyetem felmérése szerint a német nők 88 százaléka, a férfiaknak pedig 67 százaléka rendszeresen borotválja az intim testtájak szőrzetét. A szakember szerint borotválkozáskor olyan mikrosérülések keletkeznek a bőr felszínén, amelyek különféle betegségekre hajlamosítanak.

  gyermekférgek és giardia kezelése

  Ezek az apró sérülések, ha érintkezésbe kerülnek — pl. A fanszőrzet védekező szerepet játszik a genitáliák környékén, és leborotválásával szabaddá válik az út a különféle baktériumok, vírusok előtt — mondja Dr.

  Volker Schenkelberger. Mit tehetsz?

  papillómák képződnek

  Ha szemölcsöket, vagy más elváltozásokat találsz a genitáliák környékén, azonnal fordulj szakorvoshoz. A HPV-vírus általában a védekezés nélküli szexuális együttlét útján terjed, ezért mindig figyelj a helyes óvszerhasználatra. A jó minőségű nem műszálas, hanem pamut anyagból készült, tiszta alsónemű szintén gátolhatja a baktériumok terjedését.

  paraziták kezelése tinidazollal