Platyhelminthes jellemzői ppt Települési vízgazdálkodás I. elmuszolg.huőadás - ppt letölteni

Ppt helmintológia

Helmintológia Látták: Átírás 1 Állatszervezettan I. Szabó Terézia Az állatszervezettani oktatás az állattan klasszikus morfológiai területén belül az organológiai és histológia ágazatát dolgozza fel funkcionális, összehasonlító és kísérleti módszerrel.

családi hasnyálmirigyrák

Egyrészt alapozó jellegű más állattani tárgyaknak élettan, emberanatómia. Bevezető ismeretek. Fejlődéstan: Az egyedfejlődés metagenics méregtelenítés kiegészítők törzsfejlődés. Az embrionális fejlődés szarvasmarha szalagféreg táplálkozási módja szakaszai. Az előadások a következő témára: "Települési vízgazdálkodás I. Toxikus és egyéb olajszármazékok policiklikus aromás szénhidrogének, fenolok, stb. Peszticidek különböző rovarirtók, féreg és csigairtók, növekedés-szabályzók, stb.

Platyhelminthes jellemzői ppt

Klór vegyületek és klórszármazékok Klorid-ion, Klorit, Kötött aktív klór, Klorit, Vinil-klorid, összes trihalo-metán, stb. Radioaktivitás összes indikatív dózis, Radon, Trícium, stb. Histológia: Az állati test szöveteinek általános jellemzői. Az állati test szervrendszereinek, szerveinek makro- és mikroanatómiája.

Platyhelminthes jellemzői ppt, Helmintológia

Mozgás váz- és izomrendszer. A váz formái. Egysejtűek és gerinctelenek vázképződményei. A gerincesek vázrendszerei. Az egysejtűek és a gerinctelenek aktív mozgásának felépítő elemei és jellemzőik. A gerincesek izomzata. A táplálkozás szervei, az emésztőkészülék.

Gerinctelen állatok táplálkozási típusai, a bélcsatorna tagolódása és függelékei. A gerinces állatok emésztőkészülékének részletes platyhelminthes jellemzői ppt.

kezelés gyors gyógyszeres férgekkel

A légzőkészülék. Diffúz légzés. Ektodermális eredetű légzőszervek. Gerinces állatok légzőszerveinek részletes anatómiája. A kiválasztás. Egysejtűek és a gerinctelen állatok kiválasztó és ozmoregulációs szervei.

Ppt orvosi helmintológia

A gerincesek kiválasztószervei. Évközi ellenőrzés módja: Zárthelyi dolgozatok: 1. A tárgy előírt külső szakmai gyakorlatai: A kötelező ill. Települési vízgazdálkodás I. Tankönyvkiadó, Budapest, Hollósi G. Tankönyvkiadó, Budapest, Odorfer M. Tankönyvkiadó, Budapest, Törő I. Medicina, Budapest Törő Ppt helmintológia. Medicina, Budapest, Vígh H. Tankönyvkiadó, Budapest Victor Eroschenko: Atlas os platyhelminthes jellemzői ppt.

Szabó Terézia A tárgy az állati szervezet makroanatómiai és szövettani bemutatását végzi bonctani és mikroszkópos gyakorlati foglalkozások keretében. A mikroszkóp használata. Alapszövettan hámszövetek, kötő- és támasztószövetek, izomszövetek, idegszövet. A szövetek sajátosságai különböző platyhelminthes jellemzői ppt és szervezetekben.

Az egysejtűek és a gerinctelen állatok főbb típusállatainak makroszkópos és mikroszkópos vizsgálata: egysejtűek, szivacsok csalánozók megfigyelése.

  1. Platyhelminthes jellemzői ppt, Települési vízgazdálkodás I.
  2. Az ayherb paraziták elleni gyógyszer a szemölcsök kenőccsel gyógyíthatók, autoimmun betegségek parazitákkal történő kezelése amőb paraziták emberben.
  3. Platyhelminthes jellemzői ppt Települési vízgazdálkodás I. elmuszolg.huőadás - ppt letölteni

Lapos-hengeres és gyűrűsférgek ppt helmintológia és szerveik mikroszkópi vizsgálata. Puhatestűek, ízeltlábúak osztályaiban a főbb típusállatainak vizsgálata. Zárógyakorlat 4. Szabó Terézia: Állatszervezettani gyakorlatok I. Szabó Terézia: Állatszervezettani gyakorlatok II. Boncolási gyakorlatok ábragyűjtemény. Budapest, Sass M. Tankönyvkiadó Budapest, Vajon I. Tankönyvkiadó, Budapest Zboray G.

Az állati test szerveződési szintjeit, fejlődését, szövettanát, és anatómiáját tartalmazza. A keringési rendszer. A gerinctelen állatok keringése. A gerinces állatok keringési rendszereinek evolúciója. A szív.

Platyhelminthes jellemzői ppt. BIOLÓGIATANÁRI SZAK. NAPPALI TAGOZAT "A" típusú tantárgyak

Artériás és vénás rendszer jellemzői. Az állatok szaporodása.

az élősködők pénzt akarnak

Az ivarszervek felépítése. Az idegrendszer. Alacsonyabbrendű állatok ingerjelenségei.

Platyhelminthes jellemzői ppt, Települési vízgazdálkodás I. voroscukraszat.huőadás - ppt letölteni

A diffúz idegrendszer. A központosult idegrendszer felépítése: dúcidegrendszer és csőidegrendszer evolúciós áttekintése és jellemzői. Az endokrin rendszer fejlődéstörténete. A gerinctelen állatok és a gerincesek hormontermelő szervei.

Platyhelminthes jellemzői ppt, Települési vízgazdálkodás I. 4.előadás

Az érzékszervek típusai. Az egyes állati törzsek jellemző érzékszerveinek felépítése.

szenilis papillómák

Évközi ellenőrzés módja: Zárthelyi dolgozat: I. Keringési rendszer. A szaporodás. Neuroendokrin rendszer. Tankönyvkiadó, Csoknya M. Medicina, Budapest, A tantárgy tárgyi szükségletei és ellátása: Állattani előadó és labor állatszervezettani, szövettani és állatélettani megfigyeléshez kísérletekhez szükséges eszközökkel felszerelve 3 4 Állatszervezettan gyakorlat II.

BI L Meghirdetés féléve 3 Összóraszám gyak. Szabó Terézia Az állati szervezet szövettani és platyhelminthes jellemzői ppt felépítésének makroszkópos és mikroszkópos vizsgálata-boncolási és mikroszkópi vizsgálatokkal.

A gerinces állatok főbb típusállatai: Csontos ppt helmintológia, kétéltűek szervezetének részletes anatómiája. Hüllők testfelépítése. Madarak és emlősök bonctana és ppt helmintológia. Legány András Tantárgyfelelős beosztása Főiskolai tanár 1. A biológiai vízminősítés Belga Biotikus Index BBI, egyszerűsített platyhelminthes ppt helmintológia ppt bioindex BI : vízminősítés eszköze biológiai vizsgálatok bioindikáció alapján vízfolyások ökológiai állapota gyors, olcsó, könnyen tananyagba illeszthető kémiai vizsgálatok 8 II.

A bioindex használata Alapelv vízminőség változása flóra, fauna makrogerinctelenek bioindikátorok érzékenyebb élőlény tisztább vízben marad életben tisztább a víz többféle élőlény benne Víziászka Asellus aquaticus 15mm Hím teleszkópszemű kérész Baetis rhodani imágó autó szélvédőn 7mm Erezett kérész Epeorus sp. A bioindex használata Módszer mintavétel: élőlények begyűjtése feldolgozás: azonosítás, számolás étékelés: élőlények csoportosítása vízminőség osztályozása 10 II.

A tantárgy általános célja Giardia nhs fertőzés elméleti órák fő célkitűzése egyrészt a filogenaktikai összefüggések megismerése, másrészt az ppt helmintológia iskolai biológia tanárok zoológiai ismereteinek megalapozása.

A tantárgy tartalma Az állatvilág rendszerezésének alapelvei és módszerei. A filogenetikai rendszerezés, rendszertani kategóriák, a zoológiai nómenklatúra. Az állatrendszertan története, kialakulása. A mesterséges és törzsfejlődési rendszerek. A faj alatti és a faj feletti kategóriák. Zoológiai nevezéktan. Az Eucarióták főbb szerveződési irányai.

Ppt orvosi helmintológia, Települési vízgazdálkodás I. 4.előadás

Évközi ellenőrzés módja: nincs, mert kollokviummal zárul a félév. A tárgy előírt külső szakmai gyakorlatai: nincs 5. A kötelező ill. Kassai Tibor Papp László: Zootoxonómia 6.

Látták: Átírás 1 Állatszervezettan I. Szabó Terézia Az állatszervezettani oktatás az állattan klasszikus morfológiai területén belül az organológiai és histológia ágazatát dolgozza fel funkcionális, összehasonlító és kísérleti módszerrel. Egyrészt alapozó jellegű más állattani tárgyaknak élettan, emberanatómia.

A tantárgy tárgyi szükségletei és ellátása: előadóterem, írásvetítő, diavetítő. Legány András Tantárgyfelelős beosztása Főiskolai tanár Az állatrendszertan gyakorlat fő célkitűzése a praktikus fajismeret megalapozása hangsúlyosan a hazai fajokkal.

Beautiful infographic design for pricing table or steps - Free Slide - Free PPT - Price table

Ennek során az elméleti előadások BI kapcsán megismert taxonokhoz tartozó fajok, amelyek az általános iskolai biológia tanár szakmai műveltségéhez szükségesek. Határozási ismeretek. Évközi ellenőrzés platyhelminthes jellemzői ppt írásbeli és szóbeli beszámolók 4.

hasnyálmirigyrák legfiatalabb kor

A tantárgy tárgyi szükségletei és ellátása: Rendszertani laboratórium, a tanult állatok preparátumaival, írásvetítő, diavetítő, TV, videolejátszó, magnetofon, videofilmek, színes diák, számítógép CD meghajtóval, multimédiás CD lemezek. Legány András Tantárgyfelelős beosztása Főiskolai tanár Az elméleti órák fő célkitűzése egyrészt a filogenetikai összefüggések megismerése, másrészt az általános iskolai tanárok zoológiai ismereteinek megalapozása. Phylum Cephalochordata. Phylum Vertebrata.

Évközi ellenőrzés módja: nincs, mert szigorlattal zárul a félév.

  • Parazitaellenes kezelések áttekintése
  • BIOLÓGIATANÁRI SZAK. NAPPALI TAGOZAT "A" típusú tantárgyak - Platyhelminthes jellemzői ppt

Legány András Tantárgyfelelős beosztása Főiskolai tanár Az állatrendszertan gyakorlat fő célkitűzése a praktikus fajismerete megalapozása hangsúlyosan hazai fajokkal. Ennek során az platyhelminthes jellemzői ppt előadások BI során megismert taxonokhoz tartozó fajok, amelyek az általános iskolai tanár szakmai műveltségéhez szükségesek.

Alapozó tárgy, mely az elemi szerkezet és működésformák sejtszintű integrációját teszi lehetővé. Helmintológia A pro- és eukarióta sejt. A sejtorganellumok. A plazmamembrán szerkezete és funkciói. A membrántranszport jellemzői: diffúzió, csatornák, exo- és endocitózis.

A sejtkapcsoló szerkezetek. A sejadhézió. Az extracelluláris mátrix. A növényi sejtfal. Az eukarióta sejt intracelluláris membránrendszere. A maghártya, az endoplazmatikus ppt helmintológia, a Golgi-apparátus, a peroxiszómák és a lizoszómák ppt helmintológia és működése. Az örökítőanyag szerveződése a sejtmagban. További a témáról.