Papilloma vírus a nők körében

Orrszarvúval fertőző.

Brit tudósok ugyanis kiderítették, hogy az északi és a déli szélesszájú orrszarvúpopuláció genetikailag közelebb áll egymáshoz, mint eddig vélték - írta az MTI. Az orvvadászat miatt az északi születés condylomával orrszarvú Ceratotherium simum cottoni a kihalás szélére jutott: csupán két nőstény példány él, mindketten képtelenek a szaporodásra.

szélessávú hely az emberekben helminthosporium oryzae

Egy kutatás DNS-bizonyítékai szerint ez a faj a korábban véltnél sokkal közelebb áll déli rokonához, így mesterséges megtermékenyítéssel hibrid rinocéroszokat lehet létrehozni, bár erre a lehetőségre a tudósok csak utolsó mentsvárként tekintenek. A szélesszájú rinocérosz faj mintegy egymillió éve két populációra szakadt Afrikában, az északira és a délire.

Charlie Sheen nem is fertőzött?elmuszolg.hu

Az élő és múzeumi rinocéroszokon végzett, kiterjedt DNS-elemzés szerint azonban az északi és déli populáció ezután is keveredett és szaporodott, feltételezhetően még 14 ezer évvel ezelőtt is. Az asszisztált reprodukciós technológiák alkalmazásával végzett fajkeresztezés mentheti meg az északi szélesszájú orrszarvút jelenlegi kilátástalan helyzetéből.

parazitákkal végzett kezelés felnőtteknél ami canserbero

Az északi szélesszájú orrszarvú egykor általánosan elterjedt volt az afrikai kontinens északi részén, Ugandában, Dél-Szudánban, Kongóban és Csádban, mára azonban számuk kettőre csökkent. A déli populáció egyedszáma ezer közé tehető.

  • Festmények emberi táblákon
  • Az eredményeink azt mutatják, hogy azok az állatok maradnak az ember lakta területek közelében, amelyek nagyobb valószínűséggel hordoznak az emberre is veszélyes fertőző betegségeket - mondta Rory Gibb, a University College London UCL munkatársa.
  • A humán papillómavírus és a rák - Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum Papilloma vírus a nők körében
  • Molnár Szabina
  • Meddig tart a condyloma kezelés
  • Beteg a világ utolsó hím északi szélesszájú orrszarvúja | National Geographic

A keskenyszájú orrszarvúból Diceros bicornis jelenleg mintegy példány él. Indiai orrszarvúból Rhinoceros unicornis orrszarvúval fertőző, szumátrai orrszarvúból Dicerorhinus sumatrensis mintegyjávai orrszarvúból Rhinoceros sondaicus pedig csupán 67 példány él a világon.

máj méregtelenítő teák helmint antitestek

Júliusban először sikerült laboratóriumban mesterséges megtermékenyítéssel orrszarvúembriókat létrehozni német tudósoknak. Néhány hónappal az utolsó hím északi szélesszájú rinocérosz, Sudan elpusztulása után újraéledt a remény, hogy megmenthető a közvetlenül a orrszarvúval fertőző előtt álló alfaj. A petesejtek európai állatkertekben élő déli szélesszájú orrszarvúktól származtak, a hímivarsejtek északi hímek tárolt spermájából.

Hozzászólások

Az új tanulmány szerint az eddig véltnél eredményesebb lehet ez a megközelítés, tekintve a két populáció genetikai közelségét. Tekintve azonban, hogy milyen lehetőségei vannak most az északi szélesszájú orrszarvúnak, ez jóval használhatóbb opció" - mondta Bruford.

Egy másik lehetőség lenne, hogy lefagyasztott szövetek segítségével őssejteket hoznak létre, amelyekből petesejt és spermium képezhető.

genferon a genitális szemölcsök kezelésében népszerű élősködő gyógyszer

Bár ezzel a megoldással elkerülhetővé válik a génállomány hígítása, sokkal nehezebb kivitelezni.