A madarak figyelmeztetik az orrszarvúakat az orvvadászok közeledésére

Orrszarvú észlelése

Tartalom

  Elpusztult az egyik Csehországból Ruandába telepített orrszarvú Origo Az állat halálát valószínűleg emésztési problémák okozták. A hírt szerdán közölte Jan Stejskal, a csehországi Dvur Králové állatkertjének nemzetközi projektekért felelős munkatársa.

  paraziták nézd apu bumm bumm

  Az öt példányt az intézményből szállították a ruandai Akagera Nemzeti Parkba az elmúlt évben. Az átköltöztetés az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége, az African Parks civil természetvédelmi szervezet és a ruandai kormány együttműködésének eredményeként orrszarvú észlelése létre, célja a faj újbóli meghonosítása volt a kelet-afrikai országban.

  papillómák az orvos nyakán

  A éves orrszarvúak mintegy fél évet töltöttek együtt útjuk előtt a csehországi intézményben, amely a világ egyik legsikeresebb orrszarvútenyésztő állatkertje. Az elpusztult példány Manny, a Dvur Královéban ben született hím.

  terápia giardia cod pasa

  Stejskal közlése szerint február én pusztult el. Mint mondta, kizárták annak lehetőségét, hogy orvvadászok végeztek az állattal.

  Manny az öt kelet-afrikai keskenyszájú orrszarvú Diceros bicornis michaeli egyike, akit Ruandába, az Akagera Nemzeti Parkba költöztettek. Ruanda a kelet-afrikai keskenyszájú orrszarvú Diceros bicornis michaeli természetes élőhelye, az es években lezajlott népirtás idején azonban a teljes rinocéroszpopuláció eltűnt a területről.

  helminthosporium conidia

  A kelet-afrikai keskenyszájú orrszarvú kihalás fenyegette alfaja orrszarvú észlelése keskenyszájú orrszarvúnak, a világon már csak alig néhány száz példány él belőle.

  Egy évtizeddel az utolsó példány észlelése után, ben már áttelepítettek a ruandai nemzeti parkba 18 egyedet a Dél-afrikai Köztársaságból.

  szemölcsök a belső ajkakon

  A keskenyszájú orrszarvúból összesen mintegy példány élhet vadon. Forrás: MTI.

  a paraziták pszichológiája