Fibroadenoma

Emlőrák etiológiája

Ezek is lehetnek a mellrák jelei Korai felfedezésének elengedhetetlen eszköze a rendszeres önvizsgálat, amivel kitapinthatjuk azt a bizonyos csomót a mellben.

Azonban létezik pár kevésbé ismert tünete is.

emlőrák etiológiája

De érdemes odafigyelnünk más panaszokra is, mivel az elváltozások nem mindig csomóként érzékelhetőek. A daganat kialakulásának tünetei közé tartozik, hogy a bőrrel való összekapaszkodása miatt a mellbimbót befelé fordítja, idővel pedig a bőr is kifekélyesedhet.

Előfordul, hogy a mell bőre bizonyos helyeken megvastagszik vagy megnyúlik.

emlőrák etiológiája

Ezt a jelenséget narancshéj tünetnek emlőrák etiológiája, mivel ahogy a bőr pórusai jól láthatóvá válnak, a citrusféle héjához hasonlít annak felülete. Megtörhet a bőr simasága, egységessége.

Dr. Tizedes György - Emlődaganatok sebészeti kezelése

A hepehupák, bemélyedések, duzzadt, kanyargós erek is utalhatnak emlőrákra. Érezhetünk viszkető, kellemetlen, meleg érzést vagy pirosodást figyelhetünk meg az emlők bőrfelületén. Fordítsunk különös figyelmet a mell alakjának, méretének változásaira, mivel ezek is jelezhetik a bajt, különösen, ha nem terhesség alatt jelentkeznek, és ha csak az egyik emlőt érintik.

emlőrák etiológiája

A daganatos mell nagyobbá vagy kisebbé is válhat, duzzadtabb, tömörebb lesz, akár alakja is változhat. Az aszimmetria természetes az emlők esetében, azonban ez általában alig észrevehető mértékű, így ha hirtelen nagyobb változást tapasztal vizsgáltassa ki a lehetséges okokat!

emlőrák etiológiája

A mellbimbón is feltűnhetnek a daganat miatti elváltozások. Az emlőrák jele lehet a különösen emlőrák etiológiája vált, színében vagy méretében megváltozott, váladékozó mellbimbó. Figyeljünk oda a tünetekre, különösen, ha nincs semmilyen magyarázó oka pl.

emlőrák etiológiája